Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ

Εδώ και πολλές μέρες, ο λαός βλέπει να ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια του, η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος.
Μετά την αποτυχία του …παλιού πρωθυπουργού, της …παλιάς κυβέρνησης, του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας, να υλοποιήσουν τις
επιταγές των τοκογλύφων, το  καταρρακωμένο μπλοκ εξουσίας, μετά από αναζητήσεις, παλινωδίες, υπόγειες διαπραγματεύσεις, απειλές και εκβιασμούς εντός και εκτός Ελλάδας, κατάφερε να αναδείξει μια νέα κυβέρνηση που θα ηγηθεί της πιο αντιδραστικής και βάρβαρης πολιτικής που γνώρισε ο τόπος εδώ και πολλές δεκαετίες.
Αυτή η κυβέρνηση θα υπογράψει και θα υλοποιήσει τις (πολύ χειρότερες από το μνημόνιο και το μεσοπρόθεμο) αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις και τα μέτρα που οδηγούν στην υποδούλωση του λαού και την εξόντωση των εργαζόμενων με συνοπτικές διαδικασίες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ήδη άρχισαν οι εφεδρείες-απολύσεις, τόσο ευρύτερα, όσο και στο υπουργείο μας. Πώς μπορούμε να αντισταθούμε στις 150.000 τουλάχιστον απολύσεις που έρχονται; Ο καθένας μόνος του; ΟΧΙ, αυτό οδηγεί στο να περιμένουμε ποιος θα είναι ο επόμενος, πότε θα έρθει η σειρά μας. Χρειάζεται συλλογικός, μαζικός αγώνας με μορφές πάλης που θα υπερβαίνουν ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι αποτελεσματικό και όχι ντουφεκιές στον αέρα, π.χ. κατάληψη διαρκείας; Αν ναι, έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. Αν όχι, η ήττα είναι δεδομένη.
Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια μας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας
protovouliaergaz@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου