Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Καταγγελία για την στοχοποίηση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού Παπάγου

Έχει γίνει πλέον καθεστώς σε κάθε απεργία και διαδήλωση στο κέντρο να κλείνουν 3-4 σταθμοί του ΜΕΤΡΟ με διαταγή της αστυνομίας. Ο στόχος είναι πολλαπλός: Να δυσκολέψουν την συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, να μην μπορούν οι διαδηλωτές να καταφύγουν εκεί για να γλιτώσουν από τα δακρυγόνα και τη βία των ΜΑΤ, να μην μπορεί να λειτουργήσει σταθμός πρώτων βοηθειών. 
Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου στις 9/2/2012, ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων ενάντια στο Μνημόνιο 2 κυκλοφόρησε προκήρυξη που κατάγγελλε όλα τα παραπάνω. Εξάλλου από το καλοκαίρι και μετά εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και άλλοι διαδηλωτές έχουν προσπαθήσει και σε κάποιες περιπτώσεις το κατάφεραν, να κρατήσουν το σταθμό του Συντάγματος ανοιχτό.

Το ΒΗΜΑ λοιπόν συνέδεσε την προκήρυξη αυτή με τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε στο ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρουφιανιάς και συκοφαντίας, τομείς στους οποίους διεκδικεί τα πρωτεία στο στερέωμα της «έγκυρης δημοσιογραφίας». Χαρακτηριστικό είναι ότι στο άθλιο δημοσίευμα απομονώνεται η φράση «Αφού δεν μας σέβονται, θα μας φοβηθούν» και αποσιωπάται η συνέχεια του κειμένου: «Όλοι στις συγκεντρώσεις-τις απεργίες-τις καταλήψεις. Όλοι οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ ανοιχτοί. Ειδικά το “Σύνταγμα”. Στο χέρι των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων να το επιβάλλουν.»

Σε μια περίοδο που η οργή των από κάτω παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, η εξουσία θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να συκοφαντήσει, να διασπάσει και να χτυπήσει όσους οργανώνονται και αντιστέκονται. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είναι τα παπαγαλάκια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, της κυβέρνησης και όλων όσων έχουν επιδοθεί στο πλιάτσικο της δημόσιας γης, των φυσικών πόρων και των ζωών μας, της ασφάλειας και των ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Δεν κρατάνε πια ούτε τα προσχήματα. Η απροκάλυπτη στοχοποίηση μιας λαϊκής συνέλευσης είναι η συνέχεια της συκοφάντισης των εργατικών αγώνων και των διαδηλώσεων, σαν τους υπεύθυνους για την κατάρρευση της οικονομίας, για τα μαγαζιά που κλείνουν, για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται, για τις θέσεις εργασίας που χάνονται κ.λ.π. Την ίδια ώρα τεράστια κονδύλια από τα ταμεία των υπουργείων, με ποικίλους τρόπους, κατευθύνονται στα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους. Και να μην ξεχνάμε και τα εκατομμύρια των ασφαλιστικών εισφορών που τους έχουν χαριστεί καθώς και τη φορολογία στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που ποτέ δεν εφαρμόστηκε.
Ας ξέρουν όμως οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι ότι δεν μας τρομοκρατούν κι ας έχουν υπόψη τους ότι όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια τους απαξιώνουν και αυτούς και το «λειτούργημά» τους και ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν όπως συμβαίνει με τους βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια.


Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας