Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα του 28ου Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ

Το παρακάτω πρόγραμμα δράσης τέθηκε προς ψήφιση από την "Πρωτοβουλία εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας" στο σώμα του 28ου Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ως ψήφισμα, χωρίς όμως να δεσμεύει το νέο Δ.Σ.
Ας δούμε τι από αυτά που ψήφισαν τα μέλη του νέου Δ.Σ. θα παλέψουν ώστε να γίνει πράξη.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

1.       Ο ρόλος της ομοσπονδίας πρέπει να είναι η ενημέρωση των εργαζομένων, η ενίσχυση και η υποβοήθηση της συνδικαλιστικής έκφρασης, ο συντονισμός της δράσης των συλλόγων των εργαζομένων του υπουργείου αλλά και των άλλων σωματείων του δημοσίου τομέα και φορέων της κοινωνίας. Ο αγώνας των υπαλλήλων στο δημόσιο χρειάζεται έμπρακτα και αλληλέγγυα να συναντηθεί, να ενωθεί με τον αγώνα των εργαζομένων, ανέργων και απολυμένων του ιδιωτικού τομέα. Να απευθύνει άμεσα κάλεσμα το νέο ΔΣ προς όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες για τα θέματα των επερχόμενων αξιολογήσεων, διαθεσιμοτήτων, απολύσεων. Προσπάθεια συμφωνίας για άμεση απάντηση με κλιμάκωση του αγώνα.
2.       Συντονισμός για καλύτερη οργάνωση και αντίσταση, ώστε μέσα από αγώνες να μη γίνει καμιά απόλυση, με ή χωρίς αξιολόγηση, με ή χωρίς διαθεσιμότητα.
  1. Δημιουργία απεργιακού ταμείου για τη στήριξη των εργαζομένων, ιδιαίτερα σήμερα που είναι επιτακτική ανάγκη η κλιμάκωση του αγώνα.
  2. Αναθεώρηση εξαρχής της οικονομικής πολιτικής των συνδρομών σε όλες τις βαθμίδες από τα πρωτοβάθμια σωματεία έως την ΑΔΕΔΥ, ώστε ν’ ανταποκρίνεται στη σύγχρονη οικονομική δυσχέρεια που έχει επέλθει το σύνολο των συναδέλφων.
  3. Αν παλαιότερα υπήρχε η πολιτική βούληση και η δυνατότητα παροχών (ψίχουλων) σε επιμέρους κλάδους και κατηγορίες εργαζομένων, σήμερα αυτό είναι αδύνατον, λόγω μνημονίων, ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, η όποια διεκδίκηση δεν μπορεί να παρακάμπτει τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα ενάντια στις πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με την επιβολή της Τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ),.
  4. Οι αποφάσεις και οι δράσεις της Ομοσπονδίας πρέπει ν’ αντιτάσσονται στις κυβερνητικές απειλές και την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, τις επιτάξεις και τις απολύσεις, την κρατική καταστολή, το παρακράτος, τον κατευθυνόμενο εκφασισμό της κοινωνίας και την καλλιέργεια του ρατσισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου