Τρίτη 14 Μαΐου 2013



Να στηρίξουμε την Απεργία των καθηγητών
Ήττα της κυβέρνησης είναι νίκη όλου του λαού!
Πριν ακόμα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις για να επικυρώσουν την απεργία των καθηγητών, η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική τους επιστράτευση. Υπό τις απειλητικές κραυγές των αδρά πληρωμένων κονδυλοφόρων των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, η τρικομματική βάλλει μια ακόμα φορά το απεργιακό δικαίωμα. Ποινικοποιεί τη «σκέψη» για απεργία, πριν ακόμα αυτή κηρυχθεί.
Μέσω της επιστράτευσης, το σύστημα και η κυβέρνησή του θέτουν «στο γύψο» το δικαίωμα της απεργίας, προχωράνε ένα ακόμα βήμα (το τρίτο μέσα σε λίγους μήνες, μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες) στη σφαγή και εξάλειψη όλων των στοιχειωδών πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μια σφαγή απαραίτητη για να περάσει η πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της συντριβής οποιουδήποτε δικαιώματος έχει κατακτήσει με αίμα η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός.
Μια πολιτική που συντρίβει τόσο τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όσο και των παιδιών και της νεολαίας στη μόρφωση και στις σπουδές. Κόπτονται για τις εξετάσεις και το μέλλον των μαθητών αυτοί που διαλύουν με το σχέδιο «Αθηνά» την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πόσο γελοίοι είναι!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
·        Θα στηρίξουμε την απεργία των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών; Θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση, στο σύστημα και στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης; Θα θεωρείται ακόμα πιο δεδομένο ότι κάποιος έχει δικαίωμα να απεργήσει μόνο… όταν δεν απεργεί;
·        Θα επιτρέψουμε να περάσουν οι απολύσεις, η κατάργηση της οποιασδήποτε δωρεάν πτυχής της δημόσιας εκπαίδευσης, η αύξηση του ωραρίου με τις οδυνηρές συνέπειές του, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, η «έξοδος» στην αργία και την απόλυση «δι’ ασήμαντον αφορμή»;
·        Ή θα ανεβάσουμε το επίπεδο της σύγκρουσης για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα των νέων στις σπουδές, το δικαίωμα όλου του λαού στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες; Δικαιώματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, σημερινούς και αυριανούς;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
1.     Είναι υποχρέωση του συλλόγου των υπαλλήλων της Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. να στηρίξει έμπρακτα, κινηματικά τον αγώνα των εκπαιδευτικών, τα όποια συλλαλητήρια αποφασιστούν καταγγέλλοντας την επιστράτευση και την συρρίκνωση μέχρι και την εξαφάνιση όλων των δημοσίων αγαθών και του κράτους πρόνοιας.
2.     Να στηρίξουμε αποφασιστικά την πρόταση για απεργία στις 17 Μάη και το πενθήμερο 20-24 Μάη.
Ο αγώνας των καθηγητών, δεν είναι απλά και μόνο ένας αγώνας για τα δικά τους, δίκαια αιτήματα, που απαιτεί την αλληλεγγύη μας. Είναι ένας αγώνας που αφορά όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους άνεργους! Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας όλων μας και πρέπει να νικήσει!
Αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!
 Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου