Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25/11/2014

Συναδέρφισσες, συνάδερφοι,
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ανέδειξαν την ανάγκη των υπαλλήλων να εκφραστεί έξω και πέρα από τα δοκιμασμένα που έστω και αν αλλάξαν το όνομά τους δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν την ουσία της πολιτικής τους.
Η στήριξη των προσπαθειών της Πρωτοβουλίας εργαζομένων στο ΥΠΑΙΘ, μας δίνει καταρχάς κουράγιο να προχωρήσουμε με την ίδια αγωνιστική διάθεση που είχαμε μέχρι τώρα. Κερδίζοντας μια έδρα στο ΔΣ, μας δίνει όμως και ένα εργαλείο παραπάνω να προχωρήσουμε παραπέρα την παρέμβασή μας.
Επειδή, πιστεύουμε πως η δύναμη του συλλόγου είμαστε όλοι εμείς, πως το ζωντάνεμα των συνδικαλιστικών μας δομών αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, θεωρούμε ότι είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσει κάτι να αλλάζει στο σωματείο μας. Αυτό όμως θα συμβεί πραγματικά μόνο αν τόσο εσείς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας, όσο και εσείς που για όποιον λόγο δυσπιστείτε ακόμα θα μπορέσουμε να συνευρεθούμε από κοινού στους αγώνες.
Η σημαντική πτώση των ψευδεπίγραφων [γιαλαντζί] «Όλων μαζί» αποδεικνύει ότι η λασπολογία και η συκοφαντία δεν μπορεί να αμαυρώσει όποιον είναι συνεπής στα λόγια και στα έργα του, τουναντίον νομοτελώς γυρίζει μπούμερανγκ.
Ενώ για κείνους που η ανάθεση είναι όρος ύπαρξης ο αγώνας ολοκληρώθηκε, για μας αντιθέτως τώρα συνεχίζεται κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις.
Κερδίσαμε μια μικρή μάχη, έχουμε μπροστά μας να κερδίσουμε ένα πόλεμο κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες κι όχι με ανάθεση.
Παραφράζοντας τον ποιητή λέμε: Γιατί εμείς δεν παλεύουμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς παλεύουμε για να σμίξουμε τον κόσμο.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου