Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

30 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ

30Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΠΟΣΥΠ)
Στις 18-19-20/03/2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  των Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).  Πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο διαφορετική από το προηγούμενο, όσον αφορά  τον διαχειριστή της πολιτικής κατάστασης, λόγω της κυβερνητικής αλλαγής. Μια κατάσταση που εξακολουθεί να είναι μεταβατική και φυσικά να επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις.
Χαρακτηριστικό της περιόδου είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά των Συνεδρίων της Ομοσπονδίας, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν 4 εκπρόσωποι της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος-Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός του ΥΠΟΠΑΙΘ, Τ. Κουράκης.
Όλοι τους κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος. Τόνισαν πόσο «σημαντική είναι οι ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργάνων» των εργαζομένων από τη μια και πόσο σημαντική είναι η διαπραγμάτευση που επιχειρούν τα μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, συμμετείχε στο συνέδριο με 4 συνέδρους, κατέβασε δικό της πλαίσιο Δράσης το οποίο υπερψηφίστηκε και συμμετείχε στις εκλογές με δικό της ψηφοδέλτιο.  Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των Β/θμιων, αλλά πολύ περισσότερο των Α/θμιων συνδικαλιστικών τους οργάνων και εξέφρασαν την άποψη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να «μείνουν χωρίς δουλειά» τώρα με μια «αριστερή» κυβέρνηση.  Η αντιλαϊκή επίθεση εξακολουθεί να είναι εδώ. Έχουν χαθεί μια σειρά δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα.
Οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης σημαίνει υποταγή. Οι πολιτικοί υπάλληλοι του καπιταλιστικού συστήματος, είτε δεξιοί είναι είτε «αριστεροί», δεν παύουν να είναι υπάλληλοι αυτού του συστήματος και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του. Συμφέροντα που είναι τελείως αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού.
Είναι σημαντική, λοιπόν, η δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα οργανώσει το λαό στην κατεύθυνσης του αγώνα, της διεκδίκησης και της ανατροπής αυτού του συστήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΑΝ: 66
ΕΓΚΥΡΑ:66
ΑΚΥΡΑ:0
ΛΕΥΚΑ:0
ΓΙΑ ΑΔΕΔΥ
ΨΗΦΙΣΑΝ: 66
ΕΓΚΥΡΑ:65
ΑΚΥΡΑ:1
ΛΕΥΚΑ:0
ΕΛΑΒΑΝ

ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
39
7
39
3
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
11
2
10

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
6
1
5

ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΠΑΙΘ
6
1
11
1
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΔ. ΔΡΑΣΗ
4

-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου