Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015


ΟΧΙ στην αυταπάτη της διαπραγμάτευσης! 
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες! Έξω η τρόικα!
Το μήνυμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών ήταν ξεκάθαρο, αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές και  τα μνημόνια που έφεραν την λιτότητα, τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, τις καταργήσεις επιδομάτων, τα χαράτσια και τη βαριά φορολογία, τις καταργήσεις των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, το άδειασμα των ασφαλιστικών ταμείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όσο ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα των εκλογών, τόσο θολώνει το τοπίο που αφορά στην ανατροπή  και κατάργηση των πελατειακών σχέσεων, των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, της προκαθορισμένης αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει την κυβέρνηση μόνο εάν είχε την υποστήριξη ή έστω την ανοχή των διάφορων κέντρων εξουσίας, επιδόθηκε σε ένα ράλι προσαρμογής στις απαιτήσεις των κέντρων αυτών. Περιδιάβηκε στα διάφορα μέρη, ορκίστηκε πίστη στο «ανήκομεν στη δύση», βεβαίωσε την προσήλωσή του στο καπιταλιστικό κέρδος, μετατοπίστηκε από το σκίσιμο των μνημονίων στην αξιοπρεπή διαπραγμάτευση.
Η σύμπραξη ενός «αριστερού» κόμματος με ένα δεξιό αντιδραστικό κόμμα είναι μία ακόμα απόδειξη της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής των μνημονίων και της υποταγής. Τα προεκλογικά συνθήματα για ρήξη με τους ισχυρούς εταίρους στην Ε.Ε. για την πλειοψηφία που ψήφισε τους αριστερούς συνδυασμούς σημαίνει λαϊκή κυριαρχία και αυτοδιάθεση. Η θέση των νέων κυβερνητικών κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., δεν αποδεσμεύει τη χώρα από τις υποχρεώσεις απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές. Η διαπραγμάτευση με την οικονομική ελίτ, όσο σκληρή και φιλολαϊκή κι αν εμφανίζεται, δεν είναι πολιτική σύγκρουσης και ανατροπής υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Η σκληρή επιτήρηση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αφήνει ελάχιστα περιθώρια στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ακόμα και στα ζητήματα που υπάρχουν υποτίθεται θετικές δεσμεύσεις  δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η κωλοτούμπα που έγινε στο ζήτημα των 751 €, οι δηλώσεις για επιστροφή των διαθέσιμων από Σεπτέμβρη και οι παλινωδίες για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων δεν είναι καλά σημάδια. Η ανατροπή της  πολιτικής που μας δοκιμάζει και μας εξαθλιώνει και η αλλαγή με κοινωνική δικαιοσύνη, για ένα κράτος με δημόσια και δωρεάν παιδεία και περίθαλψη για όλους, θα παραμείνουν υπόσχεση και προσδοκία για τις λαϊκές μάζες.
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, δεν αναγνωρίζει ως νίκη υπέρ των αγώνων των εργαζομένων, των πέντε τελευταίων δύσκολων ετών, οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, παραχώρηση και υποχώρηση ή οποιαδήποτε απόφαση πραγματοποιείται στα πλαίσια μνημονιακών υποχρεώσεων που μας επέβαλαν οι προηγούμενες συγκυβερνήσεις. Απαιτούμε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαιτούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να παραδώσουμε στους νέους ένα μέλλον λαϊκής κυριαρχίας. Ένα μέλλον όπου ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του.
Κερδίσαμε μια μικρή μάχη (αποδοκιμάστηκαν οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις), έχουμε μπροστά μας να κερδίσουμε πολλές μάχες ακόμα, έως και τον πόλεμο κατά της εξάρτησης, κατά του ιμπεριαλισμού, των καπιταλιστών και του υπηρετικού πολιτικού τους προσωπικού, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες κι όχι με ανάθεση. Το πλαίσιο διεκδίκησης των βασικών δικαιωμάτων στις σπουδές, στη δουλειά και στις ελευθερίες δεν μπορεί παρά να παραμείνει όπως έχει. Αυτό το κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης θα γίνει πιο αποτελεσματικό όσο ενισχύεται η πάλη ενάντια σε όλες τις μορφές της εξάρτησης (από ΕΕ-ΔΝΤ-Ντόπια Αστική Τάξη), η πάλη ενάντια στη συνδιαχειριστική κατεύθυνση.
·      ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ, ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
·      Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
·      ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4250. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
·      ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου