Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου, που για μια φορά ακόμα απέδειξε με τη στάση της ότι η συνδικαλιστική ηγεσία ούτε θέλει, αλλά και ούτε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Για μια φορά ακόμα απέδειξε ότι «άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη», αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Τετάρτης 11ης Μαΐου 2016. Υπενθυμίζουμε ότι μια από τις αποφάσεις της Γ.Σ. η οποία είχε υπερψηφιστεί, ήταν και η πρόταση του συναδέλφου Β. Παπακωνσταντίνου για 3ωρη στάση εργασίας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του Υπουργείου, μόλις ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση τα συμπληρωματικά δημοσιονομικά-μνημονιακά μέτρα, που εξοντώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν να μην διαταραχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ήταν απλά δικαιολογία. Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν κατάφεραν (και δεν ήθελαν) να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους, ώστε ν’ αντισταθούν πραγματικά, αλλά -αντίθετα- έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση να προετοιμάσει τη δική της επίθεση. Καμία ουσιαστική προετοιμασία δεν έγινε στους χώρους δουλειάς στην κατεύθυνση της ανατροπής των μέτρων. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των εργατοπατέρων, κατάφερε να κρατήσει το λαό και το εργατικό κίνημα στο γύψο και να περάσει το αντιασφαλιστικό-φοροληστρικό τερατούργημά της με ευκολία.
Συνεχίζουμε, ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας, κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και της ήττας. Συνεχίζουμε επίμονα να πιστεύουμε ότι μόνο με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς μας, μπορούμε ν’ αντισταθούμε στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου