Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Όχι άλλες υποκλίσεις
Οι πραγματικές λύσεις στους πραγματικούς αγώνες
Με μεγάλο ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε από τις επιστολές που έστειλε η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου μας (γιατί πλέον ενεργούν ως εργοδοτικό σωματείο, με τελείως πραξικοπηματικό τρόπο ως πλειοψηφία των 5, παίρνουν αποφάσεις, γράφουν επιστολές, χωρίς να ενημερώνουν καν και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις άλλες 2 παρατάξεις), ότι καλωσορίζουμε με χαρά τον πρωθυπουργό της χώρας – ακριβώς όπως υποδεχόμασταν και όλους τους προηγούμενους - δίνοντάς του γη και ύδωρ με τον πιο υποτελή τρόπο. Αυτόν τον πρωθυπουργό που λίγα 24ωρα πριν υπέγραψε, ενόψει του κλεισίματος της αξιολόγησης το  4ο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά μείωση των συντάξεων, μείωση του κόστους λειτουργίας του δημοσίου (μισθολογικό κόστος), μείωση των δαπανών υγείας, μείωση του αφορολόγητου, αύξηση του ΕΝΦΙΑ και πάει λέγοντας. Επίσης, με μεγάλη ευκολία διαβεβαίωναν ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου, ανεξαρτήτως εργασιακών συνθηκών, ή οικονομικών δυσχερειών «θα δώσουν για μια ακόμα φορά τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να ολοκληρωθούν και φέτος με απόλυτη επιτυχία, διαφάνεια και τεχνική αρτιότητα οι Πανελλαδικές εξετάσεις»
Ενημερωθήκαμε, επίσης, ΕΚΤΕΝΩΣ και με μεγάλη ακρίβεια από τις επιστολές τους, ότι παρά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν να ψηφιστούν, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια χάσαμε πλήθος δικαιωμάτων (13ο , 14ο μισθό, επιδόματα, αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, αύξηση του όγκου δουλειάς κ.λπ.),  το μεγαλύτερο πρόβλημα των εργαζομένων στο υπουργείο είναι ο επικείμενος Οργανισμός!!! Και όλα αυτά τη στιγμή που στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για κινητοποίηση την ημέρα της έλευσης του πρωθυπουργού. Τη στιγμή που οι ίδιοι διατυμπάνιζαν στα γραπτά τους, αλλά και προφορικά, ότι θα υπάρξουν διαφόρων μορφών διαμαρτυρίες, ακόμα και στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Δυστυχώς, συνάδελφοι της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ, «τα αγαθά κόποις κτώνται» και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό, γι’ αυτό προσπαθείτε «να μην μας κουράζετε» με αγώνες. ΚΑΤΑΓΓΈΛΟΥΜΕ αυτή τη στάση, να κρατάτε τους υπαλλήλους ανενημέρωτους, να τους παραπληροφορείτε και να τους λέτε ψέματα. Μ’ αυτά τα ψέματα που χρόνια ολόκληρα παίζετε πολύ καλά το παιχνίδι της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Μ’ αυτά τα ψέματα αποπροσανατολίζετε και διχάζετε τους υπαλλήλους.  Μ’ έναν βρώμικο ρόλο που χρόνια τώρα χτύπησε κάθε κατάκτηση και έβγαλε στην «παρανομία» κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων.
Η πραγματική δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην οργάνωσή τους, στην εκδήλωση εστιών αντίστασης, στην ανάπτυξη Μετώπου Αντίστασης ενάντια σε νέα και παλιά μέτρα. Ξεπερνώντας ξεπουλημένες ηγεσίες και διαλυτικές λογικές, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα συλλογικής οργάνωσης, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις οι εργαζόμενοι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και όχι οι υποκλίσεις και τα κάθε λογής θεσμικά μέσα.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου