Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


                   ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των συμβασιούχων – αναπληρωτών αλλά και μόνιμων εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Υπουργείο Παιδείας, που έρχονται να αναδείξουν και να καταγγείλουν τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, με την αδιοριστία των εκπαιδευτικών και το χτύπημα του δικαιώματος της νεολαίας στη μόρφωση, μετά τις επιταγές των μνημονίων που εφαρμόζει πρόθυμα η κυβέρνηση.
Βρισκόμαστε στην ανάγκη να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την αστυνομοκρατία και τη χρήση βίας από τα ΜΑΤ, που είναι επιλογές της κυβέρνησης και που μέσα σ' αυτές εντάσσεται και η ενεργοποίηση των καμερών μέσα στο χώρο του υπουργείου.
Μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου έρχονται και νέα μέτρα με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του υπ. Παιδείας, κατά την πάγια τακτική τους, αναδεικνύουν δευτερεύοντα ζητήματα όπως αυτό του «Οργανισμού», σε μείζονα προβλήματα στο χώρο του υπουργείου.
Έτσι, η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας, οδήγησε σε διάσπαση τους εργαζόμενους και στη δημιουργία «νέας ομοσπονδίας», ενώ η ΠΟΣΥΠ με πρόσφατη ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον υπουργό για το νέο Οργανισμό και στέλνει «εγκυκλίους» για τις τοποθετήσεις των προϊσταμένων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες!
Το προηγούμενο διάστημα η Πρωτοβουλία είχε καταγγείλει την τακτική και την επιμονή του προεδρείου του Συλλόγου της Κ.Υ. από τη μια και της ΠΟΣΥΠ από την άλλη, που έριζαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να ενδιαφέρει τους εργαζόμενους αν θα γίνουν ένας, δύο ή περισσότεροι οργανισμοί και ότι δημιουργούν αυταπάτες για συνδιοίκηση και συνδιαλλαγή με την πολιτική ηγεσία.
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η Πρωτοβουλία δικαιώθηκε για την τοποθέτησή της σε σχέση με τον Οργανισμό, αφού πρόβαλε σαν κυρίαρχο ζήτημα την υπεράσπιση των λαϊκών και εργασιακών δικαιωμάτων και όχι τα ψευτοδιλήμματα των εργατοπατέρων, όπου και ο ''νέος οργανισμός'' πέρασε και παράλληλα διασπάστηκαν οι εργαζόμενοι με τη δημιουργία «νέας ομοσπονδίας».
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η Πρωτοβουλία Εργαζομένων αποφάσισε:
1. τη μη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η διασπαστική «Ομοσπονδία» και μάλιστα χωρίς προηγούμενη απόφαση-ψήφισμα της ΓΣ του Συλλόγου μας. Η αποτυχία μιας τέτοιας (άσκοπης) απεργίας ήταν αναμενόμενη.
2. την παραίτηση από το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ όλων των εκλεγμένων από την ΚΥ και ανάληψη καθηκόντων από τον Γιώργο Καραδάκη (Σιβιτανίδειος). Φυσικά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αναγνώριση της νέας διασπαστικής «Ομοσπονδίας».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όπως πάντα αυτό που διασφαλίζει τους εργαζόμενους είναι οι αγώνες τους, η με μια γροθιά απάντηση σε κάθε αντεργατική, αντιλαϊκή πρόκληση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε αυτά που έρχονται και αφορούν όλους μας, και την ΚΥ και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και όλους τους εποπτευόμενους φορείς.
Σε μια τέτοια αντίληψη μπορούν και πρέπει να συγκροτηθούν οι σύλλογοι και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η διασφάλιση της δωρεάν και απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαίδευσης είναι μείζον ζήτημα. Ένα Μέτωπο Παιδείας-Εργασίας (μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, διοικητικών) είναι εφικτό και επίκαιρο όσο ποτέ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
          
            Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου